Total Pageviews

''Καλλιτεχνικές αντι....... δράσεις'' συναυλία με το Ωδείο του Δήμου Καλαμαριάς

Το πολιτιστικό Φεστιβάλ "Αυλαία 2010" παρουσιάζει την Παρασκευή 22/10/2010 στις 21:00 στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη' μια συναυλία του Ωδείου Καλαμαριάς με τίτλο: ''Καλλιτεχνικές Αντι........δράσεις''


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Πρόγραμμα συναυλίας καθηγητών & μαθητών του Ωδείου
«Καλλιτεχνικές Αντί – Δράσεις»
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
... Ώρα έναρξης: 21: 00
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη



1 FREDERIC CHOPIN: Valse in E minor
Polonaise op26 no1
Πιάνο: Βασίλης Ναθαναήλ
[τάξη πιάνου: Λέτης Παππά]
2 VARDAPET ΚΟMITAS: Τhe spring
Πιάνο: Δήμητρα Σιδερίδου
[τάξη πιάνου: Γιάννη Χαρίδη]

3 ARNO BABAJANIAN: Χορωδία
Γιουκουρέσκα
Πιάνο: Λίνα Γίδαρη
[τάξη πιάνου: Γιάννη Χαρίδη]


4 ΈΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Διασκευή για κιθάρα:
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΟΥ Απόλλων Κουσκουμβεκάκης


Κιθάρα: Κυριάκος Λεδάκης

5 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΕΔΑΚΗΣ: Ίρμα-4
[για φλάουτο,
κιθάρα &κοντραμπάσο]

Φλάουτο: Μαρία Μελίδου
Κιθάρα: Κυριάκος Λεδάκης
Κοντραμπάσο: Μιχάλης Σαπουντζής

6 MAURICE RAVEL: Εnforme de habanera
[για φλάουτο&πιάνο]
Φλάουτο: Αγγέλα Βράνη
Πιάνο: Ρόζα Μισδραχή

7 JACQUES IBERT: Deux interludes
[για φλάουτο, βιολί & πιάνο]
Φλάουτο: Αγγέλα Βράνη
Βιολί: Αχιλλέας Καπλανίδης
Πιάνο: Ρόζα Μισδραχή

8 MAXIMO DIEGO PUJOL: Preludio No 2
Preludio No 3

Κιθάρα: Χατζηκάλφας Μίλτος

9 ΒΑΣΙΛΙΚΗ TΣΕΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ: A fairy tale
[για φλάουτο]
Φλάουτο: Αγγέλα Βράνη



10 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΕΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μικρές Παλίρροιες
[για δύο κιθάρες]
Εισαγωγή
I
II
III
IV
V


Κιθάρες: Δέσποινα Αρβανιτίδου
Χρήστος Βερνάρδος


11 CARLO DOMENICONI Koyunbaba Suite op. 19
[για κιθάρα]
Moderato
Mosso
Cantabile
Presto
Κιθάρα: Χρήστος Βερνάρδος

12 ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ: Aegean waves
[για δύο κιθάρες]

Κιθάρες: Δέσποινα Αρβανιτίδου
Χρήστος Βερνάρδος



13 ALFONSO MONTES: Suite melancolica
[για δύο κιθάρες]
Valse
Cancion
Merengue
Danza [tico y tumbao]
Κιθάρες: Δέσποινα Αρβανιτίδου
Χρήστος Βερνάρδος


14 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ Θα’ταν 12 του Μάη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ Ήτανε αέρας
ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ Η γοργόνα

Διασκευές: Αρβανιτίδου Δέσποινα – Βερνάρδος Χρήστος

Κιθάρες: Δέσποινα Αρβανιτίδου
Χρήστος Βερνάρδος

ΛΕΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

  Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε κιθάρα με την Κάλλη Καστώρη, Κώστα Κοτσιώλη και Στέργιο Ζυγούρα. Παράλληλα σπούδασε  ανώτερα θεωρητικά με τον Γιάννη Αγγελάκη [Αρμονίa], Άλκη Μπαλτά [Αντίστιξη και Φούγκα] και είναι τελειόφοιτος στην τάξη Σύνθεσης στο Κρατικό Ωδείο Θες/κης με καθηγητή τον Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη.
  Ως κιθαρίστας έχει εμφανισθεί σε αρκετές συναυλίες και φεστιβάλ [Δημήτρια,Φιλλίπων,Βαλκανικό Φεστιβάλ μουσικής, Παραθίν’αλός], σε αίθουσες συναυλιών όπως το Μέγαρο Μουσικής Θες/κης, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Δημοτική Βιβλιοθήκη Θες/κης, Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. 
 Έχει ηχογραφήσει για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, και έχει συμμετάσχει ως session μουσικός σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές.
 Ως συνθέτης έχει βραβευθεί με το Γ’ Βραβείο στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Βόλου και με το Γ’ Βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Κρατικού Ωδείου Θες/κης , έργα του έχουν παρουσιασθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/κης, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Κρατικό Ωδείο Θεσ/κης, Ωδείο  Atthenaum, Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας, Φεστιβάλ Dissonance Records – Block 33 ενώ στην δισκογραφία κυκλοφορούν τα εξής έργα του: ‘’ Something else for solo piano’’, προσωπικό C.D. με την εταιρία Dissonance Records, και "Ιrma 4" στην συλλογή "Chamber music anthology by Greek composers" με την ίδια εταιρία.
Aπό τον Σεπτέμβριο του 1999 διδάσκει κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο  Καλαμαριάς.








ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   
      Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τους Αθανάσιο Λεονταρίδη και Φώτη Μπαξέ απ΄ όπου αποφοίτησε με το πτυχίο και το δίπλωμα κιθάρας.Παρακολούθησε σεμινάρια με διάσημους συνθέτες και κιθαριστές στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και στο Art Guitar Festival του Βελιγραδίου.
      Συνέχισε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά στο τμήμα της Βασιλικής Τσεκουροπούλου στο Δ.Ω.Κ. καθώς και στο Univercity of Indianapolis - Athens CampusBachelor of Fine Arts) με καθηγητή τον διεθνούς φήμης σολίστ Κώστα Κοτσιώλη. (
     Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1994 έχει συνεχή διδασκαλία σε ωδεία και μουσικά Σχολεία στη Β.Ελλάδα.
      Από το 1999 διδάσκει κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
      Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης με τον Ανέστη Χατζόπουλο. Συνέχισε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου (πτυχίο κιθάρας) και στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη (δίπλωμα κιθάρας).
      Αποφοίτησε με τον τίτλο Bachelor και Master of Fine Arts από το Malardalen UniversityRolf Le Fleur. Επίσης σπούδασε για ένα ακαδημαϊκό έτος στην τάξη του διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγητή Κώστα Κοτσιώλη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.                                                                      (Σουηδία) με καθηγητή τον
      Έχει δώσει ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.      Παρακολούθησε σεμινάρια στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και στο ArtGuitar Festival του Βελιγραδίου.
      Έχει διδάξει σε ωδεία και σε μουσικά σχολεία της Β.Ελλάδας.
      Σήμερα διδάσκει κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς.
  





ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ



Ο Αχιλλέας Καπλανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα μαθήματα βιολιού τα πήρε  από τον πατέρα του. Σε ηλικία 8 χρόνων ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κοσμά Γαλιλαία. Τον Ιούνιο του 1990 πήρε το δίπλωμά του με καθηγητή τον Κώστα Πατσαλίδη. Για δύο συνεχή καλοκαίρια παρακολούθησε τα σεμινάρια οργάνων ορχήστρας που διοργάνωσε η  Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κέρκυρα με τον καθηγητή  D. Pavlovic, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Γιάννη Ιωαννίδη. Το 1989 πήρε μέρος στις διεθνείς μουσικές ημέρες στο St. Johnann της Αυστρίας.

Έχει σπουδάσει και μελετήσει  με τους  Χρήστο Πολυζωίδη, Τάτση Αποστολίδη, Martin Tusca, Minco Minchef, και Γιώργο Δεμερτζή.
Επίσης, διακρίθηκε στις ακροάσεις που διενεργεί παγκοσμίως το Board of the Royal Academy of London, πετυχαίνοντας στην ανώτερή του βαθμίδα «με έπαινο».

Επί δέκα χρόνια ήταν μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καθώς και της Ορχήστρας Νέων της Κ.Ο.Θ. της οποίας υπήρξε και εξάρχων βιολιστής. Από το 1993 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμπράξει σε συναυλίες με διάφορα μουσικά σύνολα σε όλη την Ελλάδα, στην Αυστρία, στη Γερμανία, στον Καναδά και στην Κωνσταντινούπολη.

Έχει κάνει ηχογραφήσεις για την ελληνική τηλεόραση και  το ραδιόφωνο. Το καλοκαίρι του 1991 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με άλλους 6 νέους μουσικούς σε τουρνέ που πραγματοποίησε η Γερμανική Ορχήστρα Νέων της  Ρηνανίας σε πόλεις της Γερμανίας και της Ελλάδας με υποτροφία του  Υπουργείου Πολιτισμού υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και Αρχιμουσικού Δημήτρη Αγραφιώτη.

Είναι μέλος του κουαρτέτου Art various που ιδρύθηκε το 2003 με το οποίο έχει εμφανισθεί σε σημαντικές εκδηλώσεις και συναυλίες στην Ελλάδα.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής  Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1995 είναι καθηγητής βιολιού. Σήμερα διδάσκει βιολί και μουσική δωματίου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς. Επίσης, είναι  διευθυντής της ορχήστρας του Δημοτικού  Ωδείου Καλαμαριάς με την οποία έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό επιτυχημένων συναυλιών.  


Μίλτος Χατζηκάλφας

 


Ο Μίλτος Χατζηκάλφας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη .Σπούδασε κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα)  
Παρακολούθησε σεμινάρια master class ως ενεργό μέλος με τους L. Brouwer, D. Russell, H.käppel, C.Trepat ,C.Domeniconi και Z.Dukic.
  ‘Εδωσε ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  Βραβεύτηκε σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Κιθάρας. Πήρε μέρος σε πολλά σχήματα μουσικής δωματίου
Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση  
 Από το 2001 έως και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας σε ωδεία και σε μουσικά σχολεία της Β/βάθμιας εκπαίδευσης. Από το 2004 στο Δημοτικό    Ωδείο Καλαμαριάς. Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας 
  






Βασιλική Τσεκουροπούλου

Η Βασιλική Τσεκουροπούλου  αποφοίτησε από το παιδαγωγικό τμήμα του κολεγίου Τρίνιτι του Λονδίνου και από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ Χάλλαμ της Μ. Βρετανίας.
 Πήρε το πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φοιτώντας στην τάξη του κ.Δ.Αθανασιάδη. Συνέχισε τις σπουδές της στη φούγκα στο κρατικό Ωδείο  Θεσσαλονίκης στην τάξη του κ.Κ.Γριμάλδη.
 Αποφοίτησε από την τάξη σύνθεσης του κ.Λ.Χατζηλεοντιάδη με άριστα παμψηφεί, και θέμα εργασίας «Η σύνθεση ως διαδικασία εκμάθησης».
     Από το 2001 μέχρι σήμερα έργα της  έχουν παιχτεί σε συναυλίες σε Ελλάδα –ενδεικτικά- Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Πειραιώς Θες/νίκης, Μπλοκ 33 και εξωτερικό ,πανεπιστήμιο Βαστεράς Σουηδία.
Τα έργα της «Ενύπνιο» και «Playing Tes» έχουν ηχογραφηθεί σε cd από την εταιρεία dissonance records το Μάρτιο του 2009.
Έχει ασχοληθεί με την εκμάθηση σύνθεσης ως παιδαγωγικής μεθόδου
σε ηλικίες 10-16 ετών.
Από το 1997 διδάσκει ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο
Καλαμαριάς.            


ΜΙΣΔΡΑΚΗ ΡΟΖΑ

Μελίδου Μαρία

Η Μελίδου Μαρία γεννήθηκε στην Ξάνθη και
συνέχισε τις  μουσικές σπουδές της στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου και πήρε τα πτυχία Αρμονίας, Ενοργάνωσης, Φλάουτου.
    Αποφοίτησε από την τάξη του Μπελομάζοφ  του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης με Δίπλωμα Φλάουτου και παράλληλα πήρε το πτυχίο μουσικοπαιδαγωγικής από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης με την Φίντες Σόννερ.
   Έχει πάρει μέρος σε Σεμινάρια Φλάουτου (με τους M. Grauwels, I.Matuz, Π.Δράκο) καθώς και σε Φεστιβαλ Φλάουτου στο Βόλο για τρείς συνεχόμενες χρονιές με τον Marc Grauwels.
   Έχει συμμετοχή σε σεμινάρια Μουσικοκινητικής  αλλά και σε Σεμινάρια φιλαρμονικών για πολλά χρόνια.
Ως μέλος του Τρίο « Φλάουτο Τραβέρσο» έχει δώσει πολλές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις.
  Συμμετείχε ως έκτακτος μουσικός στην Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης  και συμμετέχει ως session μουσικός σε ηχογραφήσεις της Dissonance Records όπως και σε μικρού μήκους ταινία “ Αυθυποβολή” .
  Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής της εμπειρίας έχει εκδώσει πέντε βιβλία μουσικού εκπαιδευτικού περιεχομένου.
Σήμερα εργάζεται ως Μουσικοπαιδαγωγός σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ως καθηγήτρια Φλάουτου σε Ωδεία και ως Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Δήμου Πολίχνης.   

 

 

No comments:

Post a Comment