Total Pageviews

Φεστιβάλ νέων δημιουργών comics


Το περιοδικό "ΑΥΛΑΙΑ" σε συνεργασία με το εργαστήρι comic και σκίτσου του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλαμαριάς διοργανώνουν το φεστιβάλ νέων δημιουργών.

Μπορείτε να συμμετέχετε στο φεστιβάλ νέων δημιουργών κόμικς του πολιτιστικού φεστιβάλ "ΑΥΛΑΙΑ 2010" στέλνοντας τη δουλειά σας σε ψηφιακή μορφή στο e- mail mav.stavrakas@yahoo.gr, μέχρι τις 30/10/2010.

Τηλ επικοινωνίας: 2310-414408 Κελέση Βέτα


Τα αρχεία θα προβάλλονται μέσω προτζέκτορα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Ξενοφοβία και ρατσισμός



Το πολιτιστικό φεστιβάλ "ΑΥΛΑΙΑ 2010" αναζητά υλικό καλλιτεχνών προς έκθεση (φωτογραφία) με θέμα την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Για συμμετοχή επικοινωνήστε με email με θέμα ''ξενοφοβία- ρατσισμός'' στη δ/ση: zanu-sc@hotmail.com

Ξενοφοβία, ρατσισμός, μισαλλοδοξία και απαξιωτική αντιμετώπιση, είναι μερικά από τα φαινόμενα της συμπεριφοράς του Έλληνα πολίτη, τα οποία καταγράφονται και επισημαίνονται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Μετανάστευση», που έχει εκπονήσει επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ο σύγχρονος Έλληνας πιστεύει ότι οι ξένοι ευθύνονται για την εγκληματικότητα, (7 στους 10 Έλληνες το πιστεύουν αυτό), ότι οι ξένοι ευθύνονται για την αύξηση της ανεργίας και θεωρεί ότι τα παιδιά των αλλοδαπών πρέπει μεν να πηγαίνουν στον ίδιο σχολείο με τα ελληνόπουλα αλλά σε διαφορετικές τάξεις!

Αφιέρωμα στον Γιώργο Καζαντζή






Το πολιτσιστικό φεστιβάλ ''ΑΥΛΑΙΑ 2010'' στις 18/10/2010 στις 21:00 παρουσιάζει τους:

Γεράσιμο Ανδρεάτο
Κώστα Μακεδόνα
Dilek Koc
Φωτεινή Δάρρα
Φωτεινή Βελεσιώτου
Μελίνα Κανά
Κώστα Θωμαίδη
Βασίλης Λέκκας
Μιχάλης Παπαζήσης

Κώστας Πρατσινάκης


σε ένα αφιέρωμα στο συνθέτη Γιώργο Καζαντζή




Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζει να μένει και να εργάζεται...................