Total Pageviews

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΥΛΑΙΑ 2010 ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ!




Η Νένα - Ελένη Μεντή
είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ( 1966 ). Την πρώτη της θεατρική εμφάνιση την πραγματοποίησε το ίδιο έτος με τον θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη στο έργο "Μαθήματα ηθικής" και ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1970. Πατέρας της ήταν ο συνθέτης Σπήλιος Μεντής και θείος της ο κωμικός ηθοποιός Κώστας Μεντής. Υπήρξε σύζυγος των επίσης ηθοποιών Κώστα Στυλιάρη και Σταύρου Μερμήγκη. Από τον δεύτερο γάμο της απέκτησε μία κόρη τη Μαρία. Έχει συμμετάσχει στις ακόλουθες παραγωγές:

Κινηματογράφος

* Ο Ηλίας του 16ου (2008)
* Βαρέα Ανθυγιεινά (2003)
* Οξυγόνο (2003)
* Το κλάμα βγήκε απο τον παράδεισο (2001)
* Ο Θίασος (1975)

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 'ΑΥΛΑΙΑ 2010' ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ


Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου διατελεί Ομότιμος Καθηγητής, και σε άλλα πανεπιστήμια. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλιών για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.

Έχει γράψει γύρω στα 150 βιβλία που είναι: μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία και έχει συνεργαστεί με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το Νησί των πυροτεχνημάτων.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του πτυχίου Master of Laws (University College) και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics and Political Science) και Senior Research Fellow του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Διδάσκει Εγκληματολογία και Συγκριτικό Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Reading και διευθύνει το Τμήμα Εγκληματολογικών Μελετών του ίδιου Πανεπιστημίου (Director of Criminal Justice Studies). Έχει διδάξει επίσης στο Bramshill Police College, τo Central London Polytechnic και το London School of Economics. Από το 1993-1998 ήταν επισκέπτης καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 'ΑΥΛΑΙΑ' βραβεύει τη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ


Η Δήμητρα Γαλάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι τραγουδίστρια. Καταγόμενη από την Πρέβεζα όπου και μεγάλωσε, ξεκίνησε την καριέρα της στο τέλος της δεκαετίας του 1960. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο τραγούδι το 1968 ερμηνεύοντας δύο τραγούδια στο «Ενα Χαμόγελο» των Δήμου Μούτση και Νίκου Γκάτσου. Στην ηλικία των 16 κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τραγουδιού. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ερμήνευσε τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Χατζηνάσιο, Ξαρχάκο, Μικρούτσικο, Τσιτσάνη κ.α.




Δισκογραφία

* Ένα χαμόγελο.. (1969)
* Επιστροφή (1970)
* Το ναυτικό μας (1970)
* Η φάτνη (1970)
* Της γης το χρυσάφι (1971)
* Το χέρι του ήλιου (1971)

ΤΟ ΑΥΛΑΙΑ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ



Ο Κώστας Καζάκος του Αναστασίου είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και βουλευτής.

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας τον Μάιο του 1935 και τον ίδιο χρόνο μετοίκησαν οι δικοί του στον Πειραιά. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου, στο Τμήμα Σκηνοθεσίας (1953-1956) και στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν. Ως ηθοποιός ξεκίνησε το 1953 πρώτα στον κινηματογράφο και από το 1957 στο θέατρο.

Από το 1968 ξεκίνησε ως σκηνοθέτης αλλά και θεατρικός επιχειρηματίας. Επίσης και στη τηλεόραση ως ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 30 θεατρικά έργα. Σκηνοθέτησε 12 θεατρικά έργα ενώ γύρισε δύο ταινίες ως σκηνοθέτης και παραγωγός.

Το 'ΑΥΛΑΙΑ' βραβεύει...





Το 'ΑΥΛΑΙΑ' βραβεύει τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

την Τετάρτη 10/11 (ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ)

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική,
...ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας
οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή
άλλη διάκριση. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τους πληθυσμούς που
περιθάλπουμε ενημερώνοντας την κοινωνία μας για όσα βλέπουμε να
συμβαίνουν στις περιοχές όπου εργαζόμαστε και καταγγέλλοντας την
παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.