Total Pageviews

''ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ'' με τα τμηματα χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς




Το πολιτιστικό Φεστιβάλ ''ΑΥΛΑΙΑ 2010'' την Πέμπτη 21/10/2010 παρπυσιάζει ''Μία Βραδιά Μελλοποιημένης Ποίησης'' στο θέατρο 'Μελίνα Μερκούρη'

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ Π.Ο.Δ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Είκοσι επτά χρόνια προσφοράς και έντονης δραστηριότητας συμπληρώνει εφέτος η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς. Ενός Δήμου που μαρτυρεί έμπρακτα, με έργα υποδομής, με θεσμικές εκδηλώσεις και με αξιόλογα τμήματα που αγκαλιάζουν όλες τις ηλικίες και όλες τις μορφές της συλλογικής δημιουργίας στην Τέχνη, πως στον πολυδιάστατο ρόλο που καλείται να επιτελέσει ως Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαντική θέση κατέχει ο Πολιτισμός.
Στις κορυφαίες από τίς πολυάριθμες εμφανίσεις της, συγκαταλέγονται οι 2 συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις οποίες συνέπραξε με την Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, η σύμπραξή της με την Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και οι συναυλίες της με έργα των, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιάννη Σπανού, προς τιμήν και παρουσία των συνθετών. Πραγματοποίησε συναυλίες, στη Σλοβακία (’86 &’97), Βουλγαρία το (‘87 & ’96), Ουγγαρία (’92), Αγγλία (’98), στήν Ιταλία (‘00 &’02), Σουηδία (’01), Γερμανία (’07), Ρουμανία (΄09) και Κωνσταντινούπολη το ‘2010.
Τη χορωδία διευθύνει ο Γιάννης Κούκας.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΚΑ:

Ο Γιάννης Κούκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τις τάξεις Μονωδίας (Θ. Μαραντίδου), Θεωρητικών (Δ. Αθανασιάδη) και Ενοργάνωσης - Διεύθυνσης Μπάντας (Θ. Ζαρίμπα) του Μακεδονικού Ωδείου, ολοκληρώνοντας κατόπιν μεταπτυχιακές σπουδές στη διεύθυνση στο Southern Oregon University. Ως μουσικός ή διευθυντής φωνητικών & οργανικών συνόλων, πραγματοποίησε (από το 1982) πάνω από 700 εμφανίσεις στην Ελλάδα, στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης, στις Η.Π.Α και στον Καναδά.

No comments:

Post a Comment